diumenge, 24 de maig del 2020

sácate la retacía y el chapurriau



sácate la retacía (ratafia o ratafía, vi de anous) y el chapurriau

La maña de la mañica, sainete de costumbres aragonesas en un acto y en prosa. Carlos Arniches Barrera, 1866-1943.

https://archive.org/details/lamanadelamanica00arni (descargar en pdf y otros formatos)





Retacía: Bebida compuesta por mosto de uva, aguardiente, nueces verdes y guindas (GEA).
/ Beguda feta de mosto de raím, aiguardén, anous verdes y sireres guindes.




sácate la retacía y el chapurriau, La maña de la mañica, sainete de costumbres aragonesas en un acto y en prosa. Carlos Arniches Barrera, 1866-1943.



https://dle.rae.es/rataf%C3%ADa

Rosoli que se elabora con zumo de algunas frutas, principalmente de cerezas o de guindas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris de robots o de malparits i malparides catalanistes s´esBURRaran.
No us mateu, agafeu un llibre.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Curta biografía de Braulio Foz.

BRAULIO FOZ. Va estudiá los primés estudis a Calanda, y al 1807 apareix matriculat a la Universidat de Huesca. Allí, com mols atres compañs,...